Referenser
"Bibeläventyret är ett mycket roligt och pedagogiskt sätt att ge eleverna kunskap om bibelns berättelser ur ett historiskt perspektiv. Mycket av det centrala innehållet i  Lgr11 finns med. På det sättet underlättar det för mina lärare att planera kring religionskunskap och historia.  Som rektor vill jag ge mina lärare möjligheten att får Bibeläventyret till sin klass i årskurs 4 och 5. Alla elever deltar och tycker det är roligt, oavsett bakgrund och religiös tillhörighet. Jag rekommenderar alla rektorer att köpa in Bibeläventyret – det underlättar för dina lärare och eleverna lär sig på ett kreativt sätt!"
Vibeke Eriksson, rektor i Stockholms stad.

Alla elever får möjlighet att lära sig oavsett bästa inlärningssätt eftersom teori, rörelser, ramsor, drama, härma efter, tänka, skriva och se bilder finns med. Att ha ett utarbetat program med tydligt innehåll där många inlärningsmetoder finns med är suveränt
Berit Friberg, klasslärare, Prästgårdsskolan, Götene

Hos oss har Bibeläventyret varit en stor tillgång. Det är en utmaning att tala om Bibeln i vårt multikulturella område, men det har instruktörerna från Bibeläventyret klarat av alldeles utmärkt.
Eva Nordling, 
Biträdande rektor Stenhagaskolan, Akalla F–9

"Äventyr på riktigt!
Vi har många skolklasser i Lindome som har upplevt att Bibeläventyret är ett kul äventyr på riktigt. Jasså berättar Bibeln om det? Vilken rapp! Vad kul vi hade tillsammans! Oj, vad jag kan! Vi började för några år sen i några klasser som var intresserade. Nu erbjuder vi det till alla våra skolor och behöver ha flera i personalen som kan göra både Gamla och Nya testamentets bibeläventyr. Detta är ett bra pedagogiskt material som vi kan erbjuda skolan! Och dessutom: Oj vad vi lär oss själva dessutom!"
Staffan Tobjörk, kyrkoherde, Lindome
 
"Alla elever får möjlighet att lära sig oavsett bästa inlärningssätt eftersom teori, rörelser, ramsor, drama, härma efter, tänka, skriva, se bilder... finns med. Jag rekommenderar Bibeläventyret till andra. Kanske allra mest för lärare som tycker Bibeln är svår att undervisa om. För eleverna är det omväxlande och nyttigt."
Berit Friberg, lärare år 5, Prästgårdsskolan
 
"Bibeläventyret hargett eleverna en tydlig röd tråd genom Nya testamentet. Eleverna har tyckt det har varit roligt och spännande och de har lärt sig mycket. Bibeläventyraren berättade med stor glädje och inlevelse för barnen."
Christina och Emma, lärare år 5, Mogaskolan, Svenljunga
 
"Jag kan inte tänka mig ett bättre sätt att introducera arbetsområdet Gamla testamentet. Eleverna får en röd tråd genom GT, som man kan komma tillbaka till. Allt presenteras på ett spännande, intressant och roligt sätt, där man får använda de olika sinnena för att lära sig."
Peter Widlund, Klasslärare Källby Gård, Götene.
 
"Berättarkonsten i högsätet! Medryckande! Aktiverande! Bibeläventyret ger en snabbgenomgång av Gamla testamentets rika berättarstoff, samtidigt som den öppnar upp för samtal om livets stora frågor. Med ett genomtänkt för och efterarbete utgör programmet ett utmärkt komplement i religions- undervisningen."
Anders Bergman, lärarutbildare Högskolan Jönköping
 
"Hej ni va i min klass ni va så snälla och de va så himmla kul och jag vill att ni kommer igen de va så kul va bara det jag ville seja"
Julia, elev som skickade ett tackmail till oss.

Denna dag genomförs Bibeläventyr i:

Följande orter har Bibeläventyr inbokade just idag: 
Luleå
Sundbyberg
Karlstad
Gällivare
Falun
Öckerö
Nora

Kommande kurser

Gamla testamentet

19-22 oktober -2020 Härnösands folkhögskola

Fulltecknad,men anmäl ändå om det skulle bli avbok

25-28 januari -2021 Hjälmargården, Läppe

19-22 april -2021     Hjortsbergagården, Alvesta

30 aug-2 sep -2021  Karlskoga folkhögskola, Karlskoga

18-21 okt -2021       återkommer om plats

Nya testamentet

8-10 februari -2021 Södra Vätterbygdens folkhögskola, Jönköping

20-22 september -2021 Hjortsbergagården,Alvesta

 

Berättarkurs

1-3 mars -2021 Starby Ängelholm

 

Gospel Magic kurs
Tidigast hösten 2021.

Adress:
Bibeläventyret
Borgaregatan 2
533 32 Götene
Telefon: 0511-595 03
Mobil: 018-18 63 31 Andreas Hultsten
Mobil: 073-180 46 49 Thomas Nilsson
Copyright © 2012 Bibeläventyret.
All rights reserved.
 
Cookies